Jobbutlysning: Kommunikasjonsrådgiver hos Skatteforsk – NMBU 

Av Hector Enoc Ulloa Chinchilla

Er du samfunnsengasjert og trives med variert kommunikasjonsarbeid? Vi søker deg som er interessert i økonomi, forskning og formidling, og har lyst til å være sentral i å bygge opp kommunikasjonsarbeidet for et helt nytt forskningssenter.

Stillinga er delt mellom NMBUs kommunikasjonsavdeling og Skatteforsk – Centre for Tax Research ved Handelshøyskolen. 

Skatteforsk fikk nylig en stor senterfinansiering fra Norges forskningsråd og skal de neste ti årene være med å utvikle grunnlaget for skattepolitikken både i Norge og internasjonalt, bl.a. med fokus på skatteparadisenes rolle. 

Du vil bidra til at kunnskapen Skatteforsk utvikler blir kjent og tatt i bruk. Du vil få jobbe tett med senterets leder, senterets nyansatte rådgiver for samfunnskontakt, våre engasjerte forskere og resten av Handelshøyskolen om målrettet formidling av Skatteforsks arbeid, i tett kontakt med våre internasjonale partnere og deres kommunikasjonsavdelinger samt forskere i vårt store nettverk. Du vil bl.a. ha ansvar for å utvikle og drive www.skatteforsk.no og sosiale media, arrangere konferanser og arrangementer, bidra til medie- og samfunnskontakt, bidra til kortere formidlingsvideoer, samt utvikle vårt planlagte undervisningsopplegg til videregående skoler i samarbeid med internasjonale partnere. Det er stor mulighet til å forme egen rolle. 

Du vil også bli en del av et sterkt kommunikasjonsmiljø i NMBUs sentrale kommunikasjonsavdeling. Her vil du bidra til å styrke NMBUs internkommunikasjon gjennom et bredt spekter av oppgaver. 

Stillinga er i utgangspunktet toårig med mulighet for forlengelse. 

Søknadsfrist: 20. august 2023. Les hele utlysningen her.  

Om det nye forskningssenteret: Skatteforsk – Centre for Tax Research er en del av NMBUs Handelshøyskolen og samarbeider med et internasjonalt nettverk av institusjoner som inkluderer EU Tax Observatory, Columbia University, Oxford University, University College Dublin, LMU München, blant annet. Skatteforsk har en mangfoldig, dynamisk og tverrfaglig forskingsgruppe. Ved å fremme et miljø med direkte interaksjon mellom etablerte forskere og forskere i tidlig karriere, produserer senteret banebrytende forskning og støtter samtidig medlemmenes faglige utvikling. Skatteforsk samler akademikere, beslutningstakere og journalister for å sikre at forskningen har en stor samfunnseffekt. Forskningsresultatene fra Skatteforsk vil derfor kunne ha stor påvirkning både nasjonalt og internasjonalt i årene fremover. 

Om forskningen: Vi forsker på spørsmål rundt skatt og aktørers adferd. Våre mål er å levere forskning som holder høy internasjonal standard og bidra til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt. Temaene vi jobber med har høy relevans for samfunn og politikkutforming, både nasjonalt og internasjonalt. Spesielt innen kartlegging av konsekvenser ved hemmelighold og skatteparadiser har vi levert resultater som har vært banebrytende både i forskningslitteraturen og den politiske debatten. 

For mer informasjon, kontakt Professor Annette Alstadsæter.

E-post: annette.alstadsater@nmbu.no / Telefon: +4767231180 

Publisert - Oppdatert

Del på