Internship åpnet opp muligheter og sikret jobb hos Landbruksdirektoratet

Av Emma Susanna Hidas

Mathias portrett
Foto: Magnhild Hummel

Internship kan velges som et integrert emne, noe som Mathias Andersen Engevik fikk stort utbytte av og sterkt anbefaler. Etter masteren venter stillingen som førstekonsulent i seksjon statistikk og analyse hos Landbruksdirektoratet.

1. Hvorfor valgte du master i økonomi og administrasjon på NMBU

Jeg valgte å ta mastergraden min ved NMBU på grunn av universitetets gode studiemiljø, samt at profilen rettes mot bærekraft som kunne hjelpe meg å skille meg ut på arbeidsmarkedet. Det var også avgjørende at skolen og de ansatte var fleksible og ga tett oppfølging under overgangen fra min bachelorutdanning ved en annen høyskole og studieretning. 
 

2. Hvorfor du valgte spesialiseringen økonomisk styring på master økonomi og administrasjon og hvordan du opplever du relevansen av denne fagkombinasjonen i din kommende jobb?   

Jeg valgte å spesialisere meg i økonomisk styring fordi retningen inkluderer mange spennende emner. Videre tror jeg at spesialiseringen har åpnet opp for mangfoldige jobbmuligheter på grunn av sin allsidighet. 

Min fagspesialisering oppleves som verdifull i Landbruksdirektoratet når det gjelder å håndtere de utfordringene som oppstår. Utdanningen min fokuserer på bærekraft, effektiv bruk av digitale verktøy og evne til å vurdere og analysere informasjon, og disse nøkkelpunktene anses som viktige i min arbeidshverdag. 
 
 

3. Hvordan opplevde du internshipet som en integrert del av studiet og videre jobbmuligheter?

Internshipet jeg hadde i Landbruksdirektoratet var avgjørende for at jeg endte opp nettopp her. Til høsten starter jeg som førstekonsulent i seksjon statistikk og analyse.

Erfaringen viste meg at det finnes mange ulike typer jobbmuligheter med en master i økonomi fra NMBU. Under internshipet fikk jeg verdifull erfaring og fikk jobbe med oppgaver hvor jeg benyttet et bredt spekter av kunnskap jeg har tilegnet meg under hele utdanningen. Erfaringen viste meg at mange av problemstillingene vi har arbeidet med i ulike emner er nært knyttet til reelle problemstillinger i arbeidslivet. 

Publisert - Oppdatert

Del på