Fremtidsrettet og etterspurt kompetanse

Av Emma Susanna Hidas

Karoline portrett
Foto: Magnihild Hummel

Bredden av studier på NMBU gir mange muligheter for studentene. Karoline Husebæk Vad tok to bachelorgrader og mastergraden sin ved Handelshøyskolen NMBU. Før endte studier sikret hun jobb som revisor hos Deloitte.

1. Hvorfor valgte du å studere bachelor økonomi og administrasjon og bachelor samfunnsøkonomi på NMBU? 

Jeg valgte å studere begge bachelorgradene mine på NMBU på grunn av universitetets unike profil mot det grønne skiftet og inkluderingen av bærekraft inn i økonomistudiene. Valget av bachelor i samfunnsøkonomi kom fra interessen jeg hadde for miljø og klima, men også hvordan jeg kunne være med på å bidra mot en grønnere fremtid. På bakgrunn av interessene mine rundt økonomi, Excel og regnskap førte til at jeg endte opp med å gå for min andre bachelor på NMBU i økonomi og administrasjon. Grunnen til at jeg endte opp å gjøre alt på NMBU kom av det gode faglige miljøet mellom studenter og professorer, men også samholdet mellom studentene selv.  

2. Hvordan har du opplevd bachelorstudiene og relevansen av disse i forhold til videre masterstudier og jobb? 

Bachelorene mine gjorde at valget om profilering var lettere siden de begge bidro med kompetanse fra forskjellige aspekter av økonomifaget. Jeg viste også etter begge bachelorene at det ville være mulig å kombinere interessene mine rundt økonomi, ledelse og bærekraft inn i masteren ved å velge Energi, klima og miljøøkonomi profileringen. Kompetansen jeg har fått gjennom bachelorene og masteren blir mer etterspurt i arbeidsmarkedet. Bakgrunnen min har hjulpet meg gjennom masteren og jeg fikk tatt i bruk kunnskap fra begge bachelorene inn i arbeidet mot masteroppgaven. Jeg føler at kompetansen innen økonomi, ledelse og miljø/bærekraft ga meg en fordel i søknadsprosesser og bidro til at jeg var sikret jobb før endte studier. 

3. Hvorfor valgte du spesialiseringen Energi, klima og miljøøkonomi på master økonomi og administrasjon og hvordan opplever du at din studiebakgrunn er relevant i forhold til stillingen din i Deloitte? 

Ved å ta den valgte spesialiseringen, følte jeg var en fin måte å kombinere bachelorene, samtidig at spesialiseringen er fremtidsrettet og gir kompetanse som blir mer etterspurt. Med fagsammensettingen fikk jeg kunnskap i alt fra ledelse, forretningsstrategi og datahåndtering til energimarkeder, klimaøkonomi, miljøledelse og bærekraft.  

Til høsten starter jeg som revisor i Audit & Assurance hos Deloitte vil jeg få bruk for mye av kunnskapen hver dag. Her skal jeg jobbe både individuelt og i team, hvor vi kombinerer revisjon med innovative løsninger og den nyeste teknologien for å skape større verdiskapning for kundene.  

Publisert - Oppdatert

Del på