Ny programleder i Pengeland-podkast

Pengeland
PengelandFoto: Pengeland

Våren 2023 vikarierer Skatteforsk-stipendiat Julie Brun Bjørkheim som programleder i Pengeland.

Julie Brun Bjørkheim, stipendiat ved Skatteforsk, skal være gjesteprogramleder for podkasten Pengeland våren 2023. Pengeland er en podkast som tar opp utfordrende temaer innen økonomi, som hvitvasking, skatteunndragelse, finansielle skandaler og andre økonomiske problemstillinger. I samtaler med eksperter, akademikere, politikere og andre gir podkasten innsikt i økonomiske problemstillinger som ofte overses. Som gjesteprogramleder ønsker Julie Brun Bjørkheim å gi lytterne en dypere innsikt i forskningen på feltet.

Brun Bjørkheim skal vikariere for programleder Ingrid Hjertaker, som for tiden har et forskningsopphold i Wien, og skal samarbeide med fast programleder Peter Ringstad for å diskutere økonomiens skyggesider. I den første episoden skal programlederne diskutere den siste tidens bankuro og sentralbankenes dilemma, og har faktisk invitert Ingrid Hjertaker tilbake som gjest i denne overrekkelses-episoden. Hun forsker på sentralbanker og finansiell stabilitet og har dermed et unikt innblikk i uroen i finansmarkedene og sentralbankers avveininger. Samtalen tar også opp Swiss Leaks-skandalen i 2015, hvor HSBC ble involvert i storskala skatteunndragelse fra formuende personer, og hvordan Sveits har spesialisert seg på formuesforvaltning. 

Pengeland er kjent for å utforske utfordrende temaer innen økonomi på en interessant og forståelig måte. Med Julie Brun Bjørkheim som gjesteprogramleder vil lytterne få enda dypere innsikt i økonomiens skyggesider.

Lytt til første episode her eller der du hører podkast

Fakta

Abonner på nyheter fra Skatteforsk ved å melde deg på her.

Publisert - Oppdatert

Del på