Avdeling Friland på faglig utveksling til SLU

Av Jan Roger Torp Sørby

Fra venstre: Jan Roger Torp Sørby, Carl Johan Wallenqvist, Carl Wallenqvist, John Löfkvist, Claes Davidsson, Jens Andreas Randem, Svend Anton Pung, Vegard Hjerpaasen.
Fra venstre: Jan Roger Torp Sørby, Carl Johan Wallenqvist, Carl Wallenqvist, John Löfkvist, Claes Davidsson, Jens Andreas Randem, Svend Anton Pung, Vegard Hjerpaasen.Foto: Jan Sørby

Avdeling Friland var i november på faglig utveksling til Løvsta feltforskningsstasjon på SLU.

Formålet med den faglige utvekslingen var å høste internasjonal erfaringer fra feltforskningsarbeid. Løvsta har lang erfaring med å benytte RTK-GPS utstyr i maskiner og på redskap til å øke presisjon i sine forsøksfelt. Avdeling Friland har startet en prosess med høyere grad av presisjonslandbruk for forsøksfelt,  og har gjennomført flere store investeringer for å videreføre dette arbeidet i årene som kommer. Å lære av svenske kolleger som har lang erfaring med bruk av digitale styringsverktøy var et godt tilskudd til øvrig kursing. Det var samstemt enighet i teamet om at det er viktig å se og å forstå den praktiske bruken, både muligheter og begrensninger. SKP takker våre svenske kolleger for 2 fine dager med gode diskusjoner.

Publisert - Oppdatert

Del på