Helse og trivsel
NMBU ønsker at alle studenter skal trives i studietiden. Her har vi samlet informasjon knyttet til helse og trivsel
Krisekontakt
Det finnes mange telefontjenester og nettsider hvor du kan få råd, veiledning og noen å snakke med dersom du trenger akutt hjelp og ikke har andre å prate med.
- Legevakt - 116117
- Ambulanse - 113
- Mental helse - 116 123
- Kirkens SOS – 22400040
- Rådet for psykisk helse - Sammenstilling av en rekke nødnummer og chattefunksjoner
- Krise- og incestsentret i Follo (Kisif) - Krise- og incestsentret i Follo - ta kontakt hele døgnet på 64 97 23 00 eller post@kisif.no.
Helse og psyke
SiÅs og Helsestasjonen i Ås samarbeider om helsetjenestene for studenter ved NMBU. Her finner du informasjon som kan være relevant for din fysiske og psykiske helse.
- Studentpresten ved NMBU
Studentpresten er tilgjengelig for alle studenter. Studentpresten er til stede for alle, uavhengig av bakgrunn og tro. - Helsestasjon for ungdom og studenter - SiÅs (sias.no)
Her finner du helsesykepleiere, psykologer, leger, jordmor og familieterapeut. Dette er et gratis tilbud for alle studenter som har betalt semesteravgift - Studentlivskoordinator SiÅs
Studentlivskoordinatoren tilbyr samtaler og har ansvaret for et lavterskeltilbud hvor det arrangeres aktiviteter som alle studenter ved NMBU kan delta på. - ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser
Gratis rådgivningstjeneste dersom du eller noen du kjenner trenger hjelp - SiÅs - tilbud innen kosthold og helse
SiÅs tilbyr individuell rådgivning - Si det med ord
En nettside for alle som trenger å dele tanker og ord med noen - Ressurser og selvhjelp - SiO
Dette nettstedet er utviklet av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). SiO deler sine kurs og verktøy for studenter med andre læresteder og samskipnader. - Studenter spør
Anonym spørretjeneste for studenter. Still spørsmål til fagpersoner og les også svar og artikler på spørsmål stilt fra andre - Studieveiledere
Studieveiledere ved ditt fakultet kan hjelpe deg med det meste som angår din studiehverdag - Tilrettelegging av studier og eksamen ved NMBU
Informasjon om tilrettelegging du kan få ved NMBU. - Studentenes informasjonstorg (SiT)
SiT er universitetets støtte- og informasjonssenter for studenter. Har de ikke svaret selv, vil de sette deg i kontakt med riktig person.
Åpningstider: 10:00-15:00 mandag-torsdag- Lokasjon: Urbygningen
- Telefon: 67 23 01 11
- Telefontid: 08:00-15:00 mandag-fredag
- sit@nmbu.no
- Studentpresten ved NMBU
Lege, tannlege og fysioterapeut
- Helsestasjon for ungdom og studenter - SiÅs (sias.no)
Her finner du helsesykepleiere, psykologer, leger, jordmor og familieterapeut. Dette er et gratis tilbud for alle studenter som har betalt semesteravgift - Fastlegeordningen og legevakt i Follo
Leger i Ås kommune - ÅS KOMMUNE (as.kommune.no)
Legevakt og tannlegevakt i Follo - ÅS KOMMUNE (as.kommune.no) - Oversikt fysioterapeuter med driftstilskudd
Disse får tilskudd slik at man kun må betale egenandel - Tannlegetilbud
21 – 26-åringer får 75 prosent rabatt på tannhelsetjenester.
Inntil man blir 26 år i inneværende år, får man 75 prosent rabatt på tannbehandling og tannhelsetjenester ved de offentlige tannklinikkene ut året.
De som ønsker å benytte seg av tilbudet, må selv ta kontakt med sin nærmeste offentlige tannklinikk.
- Helsestasjon for ungdom og studenter - SiÅs (sias.no)
Engasjer deg i studentmiljøet
Undersøkelser knyttet til studenters helse og trivsel, viser at studenter som deltar aktivt i studentmiljøet og i frivilligheten er mindre ensomme og trives bedre på studiestedet. Så ta del i studentmiljøet og engasjer deg!
Her er tips til noe du kan engasjere deg i:
- Lag og foreninger
Finn et lag eller forening som passer for deg - NMBUI
Finn et idrettslag som passer deg.
På Eika sportssenter og i områdene rundt Eika er det lagt til rette for mange ulike aktiviteter - SiÅs studentmentorer (FB)
Følg SiÅs sine studentmentorer og delta på deres aktiviteter - Bibliotekets aktiviteter
Universitetsbiblioteket tilbyr en åpen, faglig og sosial møteplass for studenter og andre ved NMBU - Studenttinget
Ta aktivt del i studentdemokratiet, som omfatter alle tillitsvalgte i organisasjonen - Mental Helse Ungdom Ås (FB)
Et lokallag som møtes jevnlig til uformelt samvær
- Lag og foreninger
Noen tilbud i kommunen
Ønsker du å gi noe tilbake til stedet der du bor? Engasjer deg i lokalmiljøet! I Ås er det flere muligheter for deg som ønsker å gjøre en innsats for stedet og for kommunens innbyggere.
Fikselauget i Ås har åpne arrangementer hvor deltakerne lærer enkle håndverksteknikker for reparasjon av tekstiler og utstyr. Målet er å vise hvordan du enkelt kan ta vare på klærne dine og få dem til å vare lenger.
Du får anledning til å bruke symaskiner og diverse annet du kan ha bruk for og du vil møte erfarne veiledere som vil hjelpe deg. Arrangementene foregår i Seniorsenteret i Ås Kuturhus (som hovedregel) siste mandag i måneden. Det er Ås Husflidslag som er arrangør, og tilbudet er gratis. Velkommen.
Spire er en organisasjon for unge voksne mellom 18 og 30 år som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden. Lokallaget Spire Ås arrangerer byttekvelder, workshops, politiske aksjoner og markeringer, filmvisninger og debatter.
Røde Kors er aktiv i området og trenger frivillige blant annet til aktivitetene besøksvenn, flyktningguide og leksehjelp, og til ulike leder- og administrasjonsverv.
Ås Frivillighetssentral er til for alle innbyggerne i Ås kommune, og det er opp til deg hva den kan brukes til. Har du en god idé? Eller vil du bidra i en av de eksisterende aktivitetene? Ta kontakt! De tilbyr aktiviteter som språkkafé, besøksvenn, følgevenn og ved-gruppe. På Frivillighetssentralens nettside finner du også en nettportal for foreninger i Ås.
Fremtiden i våre hender Ås jobber med et matprosjekt som setter fokus på sløseriet av mat og ressurser. De har også vært initiativtakere til matkooperativet Bua - Bærekraft i butikk. De er med på promotere gjenbruk og andre forbruksvarer.
Andre typer frivillig arbeid (Frivillig.no)
Frivillig.no er en samleportal for frivillig arbeid i Norge. Her kan du enkelt søke opp sted eller fylke og se hva slags muligheter som finnes i nærheten av deg.
Andre ressurser
Her finner du noen andre ressurser som kan være relevant for deg (nettsiden er under utvikling)
- Studentombudet ved NMBU
Studentombudet bidrar til å sikre at dine rettigheter som student blir ivaretatt. - Aktiviteter på universitetsbiblioteket
Universitetsbiblioteket inviterer til faglige og sosiale aktiviteter for studenter og andre ved NMBU. Tirsdager fra 9-14 arrangeres studielab på universitetsbiblioteket. På studielaben kan du komme til en trygg og rolig atmosfære hvor du kan studere side om side med andre studenter, og diskutere skrivefaglige spørsmål med en veileder fra skrivesenteret. - Undersøkelser om studenthelse og trivsel ved NMBU
Her kan du blant annet finne NMBUs resultater fra SHoT-undersøkelsene. - Tilrettelegging i studiene
Her er informasjon om tilrettelegging i studiene og eksamen
- Studentombudet ved NMBU