Overingeniør på plantecellelabben på NMBU

Av Nives Medenhodzic

Pelle Mikkelsen på lab.
Pelle Mikkelsen på lab. Foto: Privat.

Pelle Mikkelsen har både bachelor og master i bioteknologi fra NMBU. Han trivdes så godt at han også fikk seg fast jobb på universitetet! I dag jobber han som overingeniør på plantecellelabben på NMBU.  

1. Kan du fortelle om din nåværende jobb? 

I jobben som overingeniør på plantecellelaben, er jeg involvert i diverse forskningsprosjekter og undervisning på bachelor- og masternivå. I tillegg er jeg ansvarlig for Fremavlsprosjektet. På Fremavl "renser" vi planter for bakterier og virus, slik at vi kan levere friskt plantemateriale til norske gartnere.  

Jeg jobber mye med vevskultur, men siden jeg har molekylærbiologi som bakgrunn har jeg også vært involvert i genekspresjonsanalyser. Dette er i forbindelse med et prosjekt om bruk av CRISPR i potet. CRISPR er genredigering av organismer og celler. 

2. Hvordan var veien fra videregående til den jobben du har i dag? 

Jeg jobbet i seks år mellom videregående og studiene. Derfor hadde jeg god tid til å tenke på hva som var riktig for meg. Jeg har også alltid vært interessert i molekylærbiologi, så valget for meg var ganske lett. Jeg var ganske sikker på valget da det landet på bachelor og master i bioteknologi ved KBM.

Jeg hadde også hørt om NMBU fra kollegaer som snakket varmt om studentmiljøet på NMBU.  

3. Hva kan du si om studentmiljøet på NMBU? 

Ås finner de aller fleste noe sosialt å engasjere seg i, etter min erfaring. Selv jobbet jeg i barkomiteen på studentsamfunnet de første fire årene. Det siste året var jeg barpersonalsjef for UKA i Ås 2018.  

Jeg opplevde selv at det å snakke med foreleserne er veldig lavterskel. Enten det er i pausene eller på mail. De fleste inkorporerer sin egen forskning i fagene, noe som gjør det veldig spennende å høre på! 

4. Har du noen råd til kommende studenter? 

Jeg er nok noe forutinntatt, da jeg selv likte NMBU så mye at jeg valgte det som arbeidssted, men jeg vil påstå at NMBU er Norges flotteste universitet! Her er det gode muligheter for å få en svært relevant utdanning innenfor en rekke fagområder.  

De fagområdene er også, bokstavelig talt, livsviktige for å løse de problemene samfunnet står ovenfor i de neste tiårene! 

5. Hvordan bidrar arbeidsplassen din i arbeidet med FNs bærekraftsmål? 

NMBU skal være det beste bærekraftsuniversitetet. Målet vårt er å bidra der vi allerede er gode! Å drive med verdensledende forskning innenfor klima, plastproblemet, antibiotikaresistens, for å nevne noen.

Flere forskere ved NMBU er forfattere av de største klimarapportene, og om ikke det er noe å være stolte av så vet ikke jeg! 

Fakta

Navn: 

Pelle Mikkelsen 

Studieprogram: 

Bachelor og master i bioteknologi - retning molekylærbiologi  

Masteroppgave:  

YthA - A Lone Ranger or Team Player in the Cell Envelope Stress Response of Lactococcus Lactis IL1403 

Arbeidsgiver:  

NMBU, BIOVIT, IPV 

Andre relevante erfaringer: 

  • Hjelpelærer i BIO120 (lab, 2015-2017)  
  • Leder for Krimgåten ved NMBU (2014-2019) 

Publisert - Oppdatert

Del på