Konferanse: Kunnskapsbasert naturforvaltning

Av Cathrine Glosli

Lundefugl
LundefuglFoto: Ergates

Har vi naturkunnskapen vi behøver? Vi inviterer til konferanse om kunnskapsbasert naturforvaltning. På foredragslista står blant andre Espen Barth Eide og Anne Sverdrup-Thygeson.

Verden står ovenfor en naturkrise og klimakrise og samfunnet har et stort behov for en kunnskapsbasert forvaltning av natur. Kunnskapen har aldri vært større, men samtidig står naturkrisene i kø for å håndteres. Klimaendringer, arealbruk, forurensning og artstap. Lista er lang, og naturforvalternes oppdrag er massivt. Men har vi rigget oss riktig? Har vi kunnskapen vi trenger?   

– Et tilbakevendende mantra man hører er at "vi trenger mer kunnskap - mer forskning", sier NMBU-professor Katrine Eldegard.

– Men gjør vi egentlig det? Hvor er i så fall kunnskapshullene? Og når kunnskapen, det vil si forskningsresultatene, forvaltningen?

– Det ønsker vi å grave i. I den sammenheng inviterer vi forvaltere og brukere av natur til diskusjon om kunnskapsgrunnlaget for naturforvaltningen. 

Konferansen blir avholdt på Vitenparken på Campus Ås den 14. oktober, 2022. Påmeldingen er nå åpen - NB! Det er begrenset antall plasser. 

 

Bekreftede foredragsholdere: 

  • Espen Barth Eide, Klima- og miljøminister
  • Tor Punsvik, naturforvalter
  • Anne Sverdrup-Thygeson, professor, NMBU
  • Katrine Eldegard, professor, NMBU
  • Kjell Kvingedal, Miljødirektør, Statsforvalteren i Vestland
  • Jon Museth, seniorforsker, NINA
  • Torfinn Evensen, generalsekretær, Norske Lakseelver
  • Bjarte Rambjør Heide, direktør, Artsdatabanken
  • Mari Sundli Tveit, administrerende direktør, Norges forskningsråd

Se fullt konferanseprogram og meld deg på her!

Fakta

50-års jubileum i 2022

NMBUs tradisjonsrike studieprogram i naturforvaltning har 50-års jubileum i 2022. Programmet var et pionértiltak både i Norge og internasjonalt når da det ble opprettet i 1972. Beslutningen om opprettelse bygde på idéer om en mer bærekraftig bruk og vern av natur. På syttitallet var slike idéer relativt nye og banebrytende. Tap av natur og biologisk mangfold har siden den gang bare akselerert, og illustrerer hvor viktig denne utdanningen er.

Studieprogrammene innen naturforvaltning heter i dag: 

Alumni?

Det vil være mulighet for å kombinere konferansedeltakelse med alumni-arrangementer og UKE-program på kveldstid. 

Publisert - Oppdatert

Del på