Malin Brimsholm valgte akvamedisin på slutten av veterinærstudiet. Det har gitt henne mulighet til å forske på oppdrettslaks.
Da doktorgradsstipendiat Malin Brimsholm startet på veterinærutdanningen, var planen å bli smådyrveterinær, men etter feltkurset på Frøya ombestemte hun seg og valgte akvamedisin.
– Jeg har lyst til å jobbe med akvamedisin fordi jeg synes det virker spennende med sykdomsovervåkning og det at oppdrett er en så viktig næring for Norge, sa hun under feltkurset på Frøya i 2018.
Nå er Malin stipendiat i Faggruppe Anatomi ved Institutt for prekliniske fag og anatomi hvor hun skriver doktorgrad om melaninflekker hos nettopp oppdrettslaks.
– Jeg ønsket å jobbe videre med akvamedisin, og denne jobben er midt i blinken for meg, ettersom jeg får være med å finne løsninger på store utfordringer i oppdrettsnæringen. Min oppgave som veterinær er å ivareta dyrehelsen, og som forsker forsøker jeg å bidra til at laksen får et optimalt liv i merdene, sier Malin i dag.
Hun er glad hun har en dyktig faggruppe i ryggen, som har jobbet med slike problemstillinger lenge.
– Jeg er veldig glad jeg valgte akvadifferensieringen, slik at jeg fikk et innblikk i næringen før jeg startet som stipendiat, forteller hun.