Avdelingsingeniør på NIBIO

Silje Kvist Simonsen
Silje Kvist SimonsenFoto: Tonje Lindrup Robertsen / NMBU

– Jeg jobber mest på lab, og får være med på mange spennende prosjekter. Noen ganger er jeg med på forsøk i veksthus, og det er veldig fint å kunne få en slik variasjon i hverdagen, sier Silje Kvist Simonsen.

1. Kan du fortelle om din nåværende jobb?   

Jeg jobber som avdelingsingeniør på NIBIO, innen soppsykdommer på planter. Jeg jobber mest på lab, og får være med på mange spennende prosjekter. Noen ganger er jeg med på forsøk i veksthus, og det er veldig fint å kunne få en slik variasjon i hverdagen! Vi jobber med å studere soppsykdommer for å finne ut hvordan man kan bekjempe dem på en mest mulig bærekraftig måte. Oppgavene jeg liker best er å ha ansvar for diverse sopp-isolat i et prosjekt, og da er jeg ansvarlig for at det som skal gjøres med dem blir gjort. 

2. Hvordan var veien fra videregående til den jobben du har i dag?  

Jeg visste at jeg ville studere etter videregående, og har alltid syntes biologi var spennende. Da tiden kom for å velge en studieretning fulgte jeg magefølelsen og gikk for en bachelor i biologi. Siden har jeg fortsatt å følge magefølelsen for å finne mitt interessefelt, som gjorde at jeg tok en master i bioteknologi, mikrobiologi, som var kjempespennende! Da jeg begynte med masterfag i mikrobiologi, særlig mikrobiell økologi og fysiologi, visste jeg at jeg hadde funnet noe for meg! Jeg jobbet som hjelpelærer ved siden av studiene, som gav meg verdifull kompetanse og gode kontakter. Det kom godt med da jeg søkte på jobben i NIBIO. 

3. Hva kan du si om studentmiljøet på NMBU?  

Studentmiljøet er helt supert! Siden Ås er lite blir studentmiljøet tett, og du har nesten alltid medstudenter i nærheten som du kan henge med til alle døgnets tider. Samtidig som Ås er lite, er studentmiljøet veldig variert, og det finnes så mange typer mennesker her at man nesten er garantert å finne noen man passer sammen med. Alle de forskjellige foreningene er veldig nyttige hvis man ser etter venner med spesielle tilknytninger/interesser. 

NMBU har også veldig mange dyktige forelesere, og du vil møte forelesere som virkelig brenner for god pedagogikk og for å utfordre studentene til å prestere best mulig. I mindre fag, særlig på masteren, har jeg fått muligheten til å bli kjent med forelesere og deres prosjekter. Det gjorde at jeg kunne velge en master både basert på det faglige innholdet, men også fordi jeg visste at jeg hadde en godt forhold til veilederen. 

4. Har du noen råd til kommende studenter?  

  • Råd nummer 1: Velg NMBU! 
  • Råd nummer 2: Engasjer deg i noe! Du trenger ikke hoppe inn i utallige verv fra dag én, men finn et par foreninger du vil bli med i. Derfra finner du kanskje ut at du har veldig lyst å være med å styre, og da kan jeg anbefale å ta et verv. 
  • Råd nummer 3: Studer jevnt og trutt. Faget blir mye mer interessant dersom man jobber med det i et jevnt og rolig tempo, enn om du må ta inn alt pensum i et heftig skippertak før eksamen. Jobber du jevnt og trutt blir du kanskje lagt merke til av foreleseren, og det kan være gull verdt om du ønsker å ha en jobb som hjelpelærer, eller kunne deg en en semesteroppgave/bachelor/master innenfor faget. 

5. Hvordan bidrar du/jobben din/arbeidsplassen din i arbeidet med FNs bærekraftsmål?  

NIBIO driver med forskning inn mot jord, skog og hagebruk. I jobben med å kontrollere plantesykdommer jobber vi inn mot bærekraftmålet om å utrydde sult. Et bærekraftig plantevern er med på å redusere bruken av sprøytemidler, som spiller inn mot målet om livet på land. 

Fusarium, en sopp som gjør mye skade i korn
Fusarium, en sopp som gjør mye skade i korn Foto: Privat

Fakta

Navn:

Silje Kvist Simonsen

Studieprogram:

Bachelor i biologi, master i bioteknologi 

Arbeidsgiver:

NIBIO

Stilling: 

Avdelingsingeniør 

Andre relevante jobber:

Hjelpelærer i STAT100, vektorassistent i matte og naturfag på ungdomsskole 

Publisert - Oppdatert

Del på