Flere NMBU-forskere i mikrobiologi har i dag publisert en artikkel i Nature Communications. De har sett på metoder som kan gjøre det lettere for mikrobiologer å undersøke spesifikke grupper av mikroorganismer.
Det er forskere fra NMBUs fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) og fakultet for biovitenskap (BIOVIT) som står bak artikkelen som publiseres i Nature Communications fredag 18.september.
Disse er:
- Francesco Delogu (KBM)
- Magnus Øverlie Arntzen (KBM)
- Torgeir Rhoden Hvidsten (KBM)
- Phillip Pope (BIOVIT)
Hos grupper av mikrober kan man se egenskaper som ikke i utgangspunktet hører hjemme hos den enkelte mikroorganisme, men som bare kommer til uttrykk når mikrobene samles i grupper. Men hvordan kan vi observere disse egenskapene?
Forskere bruker gjerne såkalte molekylære verktøy som kalles «meta-omiks» for å hjelpe seg med dette. Med disse verktøyene kan de studere grupper av mikrober, men dessverre gir de bare begrenset innsikt ettersom de sjelden kvantifiserer de molekylene som faktisk styrer gruppe-egenskapene.
Om studien
I studien som ligger til grunn for artikkelen i Nature Communications, har NMBU-forskerne sett nærmere på metoder for å utforske synergier i komplekse grupper av mikroorganismer.
De har tilpasset og integrert absolutte kvantifikasjonsmetoder for temporal meta-omiks-analyse for en blanding av cellulosenedbrytende- og metanproduserende mikroorganismer.
Ut fra dette har forskerne avdekket at metanproduserende arkebakterier produserer mye større mengder proteiner i forhold til RNA enn tilsvarende bakterier. Dette kan påvirke miljøer hvor arkebakterier har sterk påvirkning, slik som i ku-vommen eller i en biogassreaktor.
I artikkelen introduserer forskerne også nye beregningsmetoder som kan brukes i fremtidige studier for å undersøke hvordan ukarakteriserte mikrober fungerer sammen i grupper.
Les artikkelen i Nature Communications
Fakta
Info om artikkelen
- Tittel: "Integration of absolute multi-omics reveals dynamic protein-to-RNA ratios and metabolic interplay within mixed-domain microbiomes"
- DOI: 10.1038/s41467-020-18543-0