I emnet Bærekraftig entreprenørskap fokuserer på hvordan innovasjon kan bidra til nye løsninger som skaper, fanger og bevarer verdier for et mer bærekraftig samfunn og næringsliv. I januar 2020 er temaet for dette emnet «Fremtidens mat: Fra fråtsing til ressursknapphet».
Verden står overfor enorme sosiale og miljømessige utfordringer. Skal vi klare å finne løsninger, er «business as usual» ikke et alternativ. Vi må utvikle nye perspektiver og nye modeller. Innovasjon i samarbeid og i forretningsmodeller blir nødvendig for å løse utfordringene som ligger til grunn for FNs bærekraftsmål.
- Mange av disse målene vil gripe inn i den overordnede utfordringen «fremtidens mat»
- Hva skal vi spise?
- Hvordan og hvor skal vi dyrke?
- Hvor kommer maten fra?
Gjennom en tre ukers spennende og involverende læringsprosess får studentene i Bærekraftig entreprenørskap arbeide i tverrfaglige team, lære på en annerledes måte, møte andre studenter med ulike perspektiver og anvende fagkunnskap i kreativt samarbeid. Emnet er en pilot som skal utforske tverrfaglig samarbeid på tvers av fakulteter og studieprogram ved NMBU, men bygger på et velprøvd og faglig anerkjent undervisningsopplegg i bærekraftig entreprenørskap. Problemene som skal jobbes med, vil bli fremmet i et samarbeid mellom akademia, industri, gründere og sivilsamfunn og ta utgangspunkt i virkelige problemstillinger knyttet til fremtidens mat. Bærekraftig entreprenørskap, INN 271, går i januarblokken og er åpent for 25 -30 studenter fra alle NMBUs studieprogram (fortrinnsvis siste år bachelor, første år master).
Ta kontakt med Emneansvarlig Elin Kubberød (Handelshøyskolen) eller Elin Børrud (LANDSAM) for mer informasjon