Kattesporet - hva driver katten din med?

Av Cathrine Glosli

Katt i hage.
Katt i hage. Foto: ittipon/Shutterstock

NMBU har et pågående forskningsprosjekt som undersøker hva katten gjør når den er ute på egen hånd. Er du og din familie interessert i å bidra? Her finner du mer informasjon. 

Katter er populære kjæledyr. Den kosete pusekatten kan virke tam og forutsigbar, men mye av oppførselen er et mysterium for oss. Mange av kattens mysterier er knyttet til dens atferd mens den er ute.

Vi åpner døra, den går ut og blir borte. Hvor den går og hva den gjør, vet vi ikke. Men det skal vi finne ut.

NMBUs forskere skal bruke GPS til å registrere katters aktiviteter utendørs, samt installere viltkameraer i eiernes hager. Barna i familien skal være med på forskningen. Katten skal ha på et halsbånd med GPS-sender som på bildet nedenfor. Den skal ha på senderen de gangene den er ute på egen hånd en ukes tid. I tillegg vil husstander med hage få forespørsel om å innstallere et lite viltkamera i hagen i samme periode. 

Vi søker familier med barn i skolealder som har katt som kan bidra på prosjektet.

Datainnsamlingen varer i én uke, og krever ikke spesielt stor arbeidsinnsats fra katteeieren. 

Interessert i å delta? Meld deg på via dette skjemaet!

For eksisterende prosjektdeltakere: 

Huskatt med halsbånd med påsatt GPS-enhet. Del av NMBUs prosjekt "Kattesporet", som undersøker hva huskatten gjør når den er ute på tur.
Huskatt med halsbånd med påsatt GPS-enhet. Del av NMBUs prosjekt "Kattesporet", som undersøker hva huskatten gjør når den er ute på tur. Foto: Ronny Steen

Fakta

Spørsmål? Sjekk ut ofte stilte spørsmål her.

Finner du ikke svar på ditt spørsmål, send oss gjerne en epost på: kattesporet@nmbu.no.

Publisert - Oppdatert

Del på