Optimum, linjeforeningen ved Handelshøyskolen, arrangerer flere inspirerende lunsjseminarer om dagsaktuelle temaer denne høsten.
"Digitalisering og robotisering er blitt motebegreper" skriver Dagens Næringsliv og de er ikke de eneste til å melde ankomsten av den 4. industrielle revolusjonen, men hva har dette å si for studentenes fremtidige arbeidsplasser og ikke minst for norsk industri i global konkurranse? Dette ønsker Optimum å gi studentene svar på.
- Som linjeforening er vi svært interessert i å holde tritt med de ulike trendene i samfunnet for å kunne lage inspirerende arrangementer for studentene. Forrige semester startet vi et nytt konsept, kalt "Mat & Prat" hvor vi inviterer spennende foredragsholdere til å snakke om dagsaktuelle temaer. Denne gangen skal vi ta for oss nettopp digitalisering og robotisering og prøve å få til gode diskusjoner rundt hvordan dette vil påvirke fremtiden.
Totalt vil det holdes tre lunsjseminarer igjennom oktober, 4., 18., og 25. oktober alle i demokratitimene, som hver kommer til å bidra med nye synspunkter rundt tematikken. Hvilke foredragsholdere er planlagt å komme?
- Til det første seminaret har vi fått leid inn Arne Selvik som er utdannet siviløkonom ved NHH og sosiolog ved UiB. I tillegg til å ha skrevet flere spennende bøker stiller han med mye kompetanse innen forskning, ledelse og styreutvikling, og skal kickstarte lunsjseminarene med hans foredrag: "Robotene kommer!". Videre så har vi fått inn sjefsøkonomen i IKT-Norge Roger Schjerva som skal gå dypere inn i Industri 4.0 og snakke om hvorfor det er så viktig å få til en digitalisering av industrien for å hindre avindustrialiseringen av Norge. Til å avslutte dette semesterets "Mat & Prat" har vi fått vår egen Eirik Romstad til å gi oss et makroperspektiv i forhold til hvordan påvirkning en digitalisering og robotisering av arbeidsmarkedene vil kunne ha på arbeidsstokken. Så her er det mye å se frem til!
Før sommeren var temaet for lunsjseminarene den grønne økonomien, og denne gangen er det robotisering og digitalisering, hvorfor mener dere dette er viktige temaer for studentene?
- Jeg mener det er viktig at studentene får tilførsel av annet relevant fagstoff, enn det man nødvendigvis får igjennom å lese et kapittel eller følge med i en forelesning. Det å knytte den teoretiske læringen opp mot praktiske eksempler og forankre den i dagsaktuelle temaer vil ikke bare være med på å vekke interessen hos studentene, men også øke motivasjonen til læring. Vi mener at disse temaene er relevante fordi det handler om utfordringer vi skal møte i fremtiden og kanskje til og med være med å løse! Vi håper å se så mange som mulig på lunsjene våre og synes det bare er fint om man skulle ta med seg venner fra andre fakulteter.