NMBU-professor valgt til viktig verv i global organisasjon

Av Cathrine Glosli

Jord
JordFoto: kram9/Shutterstock

Professor emeritus Bal Ram Singh er nyvalgt leder av Divisjon 3 i International Union of Soil Science (IUSS)Der skal han arbeide for å ivareta verdens jordressurser på en bærekraftig måte. Dette er første gang en norsk forsker er valgt til et så høyt verv i organisasjonen. 

Alle verdens nasjonale jordforeninger er tilsluttet IUSS, og organisasjonen koordinerer titusenvis av forskere over hele kloden. IUSS består av fire divisjoner med 4 til 6 kommisjoner i hver divisjon. 

Jord i klimasammenheng
Divisjon 3s hovedfokus er å ivareta verdens jordressurser på en bærekraftig måte ved å anvende våre kunnskaper om jordas egenskaper og dens prosesser. Som divisjonsleder er professor Singh med på å planlegge og diskutere alle IUSS-aktiviteter, fra kongresser og symposium til publikasjoner og formidling. 
– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, det er mange spennende diskusjoner og oppgaver som venter, sier professor Singh.
– Jeg er spesielt opptatt av bærekraftig bruk av våre jordressurser. Ikke bare for produksjon av mat, fòr og brensel, men også i klimasammenheng, og da knyttet til jordsmonnets evne til å lagre karbon.

Mange spennende oppgaver
Singhs oppgaver blir å lede Divisjon 3 med 6 Kommisjoner og 6 arbeidsgrupper for formidling av forskningsresultater og nye kunnskaper til forskere, myndigheter og allmennheten. Han skal være med på å organisere og delta på seminarer, symposia, og kongresser. Han vil også være ansvarlig for fremdrifts- og årsrapporter, og han skal skrive et kapittel til boka for 21 World Kongress of Soil Sciences (21 WCSS), som holdes i Rio De Janeiro, Brazil i 2018.
For mer informasjon om IUSS og divisjonene, se http://www.iuss.org/index.php?article_id=40

Fakta

IUSS - the International Union of Soil Sciences

  • Grunnlagt i 1924
  • Verdensomspennende organisasjon 

Hovedformål:

  • fremme alle grener av jordvitenskap og dens applikasjoner
  • fremme kontakt mellom forskere og andre som deltar i forskning på eller anvendelse av jordvitenskap
  • stimulere til vitenskapelig forskning på jordvitenskap og fremme bruken av denne

Publisert - Oppdatert

Del på