Gode nyheter fra Norges forskningsråd

Av Cathrine Glosli

INA-delen har fått tilslag på to prosjektsøknader, en på insekter og en på tropiske fugler. Det betyr at MINA får en ny stipendiat og to nye postdoktorer (3 år). 

Vaksinere bier
Forsker Gro Amdam har fått tilslag på sitt prosjekt "Launching the first vaccination programs for a beneficial, pollinating insect.". I dette pilotprosjektet skal hun utforske mulighetene for å vaksinere honningbier for å forbedre pollinatorenes helse.

Effekten av landbruk på fugler
Førsteamanuensis Torbjørn Haugaasen har fått tilslag på sitt prosjekt "Impacts of tropical agriculture on biodiversity across spatial scales". I prosjektet skal Haugaasen se på fugler artssammensetning, fylogeni og mangfold i relasjon til tropisk landbruk i Colombia. 

Området som skal undersøkes er av spesiell interesse, da det omfatter åtte såkalte "Endemic Bird Areas" (EBA) (En EBA er et område hvor to eller flere endemiske fuglers habitater overlapper, red. anm). Prosjektet skal øke vår forståelse av effekten av landbruk og hvilke mekanismer som driver mangfold på kryss og tvers av romlige skalaer.  

Solid andel 
I tillegg har instituttleder på IMV, Jan Vermaat sammen med Per Stålnacke (NIBIO) fått et Nordic Centre of Excellence på prosjektet BIOWATER. 
Konst. dekan Sjur Baardsen tok seg tid innimellom prøveforelesninger og styremøte til å kommentere dagens gladnyheter: 
– På FRIPRO-utlysningen har NMBU fått innvilget totalt fem prosjekter, hvorav MINA-fakultet har fått tilslag på to. Det må vi si oss særs godt fornøyd med, konkluderer han smilende.  
– Gratulerer og godt jobba til alle søknadsskrivere!

Publisert - Oppdatert

Del på