Kurs i anestesi og smertelindring for dyrepleiere, 15 stp
Veterinærhøgskolen har lang erfaring innen anestesi og smertelindring, og med forelesere med høy kompetanse innen flere fagområder er dette et videreutdanningskurs med svært høy kvalitet.
Kurset gir formell kompetanse innen anestesi og smertelindring og gir 15 studiepoeng ved godkjente studiekrav og bestått eksamen. Undervisningen går over 3 samlinger à 3 dager.
Påmeldingsfrist
2. januar 2025
Oppstart
29. januar 2025
Studiepoeng
15
Pris
kr 21 500,-
Tid og sted
Tid: | Sted / aktivitet: |
---|---|
1. samling: 29.-31. januar 2025 | Veterinærhøgskolen, NMBU |
26. mai 2025 | Innleveringsfrist studiekrav 2 |
2. samling: 4.-6. juni 2025 | Veterinærhøgskolen, NMBU |
15. september 2025 | Innleveringsfrist studiekrav 3 |
3. samling: 24.-26. september 2025 | Veterinærhøgskolen, NMBU |
21. november 2025 | Skriftlig eksamen ved NMBU |
Målgruppe
Kurset retter seg mot autoriserte dyrepleiere i smådyrpraksis, med 2 års erfaring. Ved påmelding skal det lastes opp et dokument der arbeidsgiver signerer på at kursdeltakeren har to års arbeidserfaring.
Andre enn autoriserte dyrepleiere kan delta på kurset. Disse vil kunne levere studiekravene i kurset, men vil ikke kunne ta eksamen og / eller få studiepoeng.
Kursets innhold
Målet for kurset er økt kompetanse i pre-, per- og postoperativt behandling for å oppnå sikker anestesi med minst mulig belastning på dyret. For å få til dette undervises det i veterinæranestesi helt fra grunnleggende kunnskap til behandling ved spesifikke lidelser. Undervisningen skjer ved tre samlinger som forelesninger, gruppeundervisning og læringsverksted med bruk av simulator, og ved dokumentert egenaktivitet mellom samlingene. Kurset består av tre moduler med hvert sitt hovedfokus:
- Fokus på kunnskap om anatomi, fysiologi og farmakologi som er spesielt relevant for anestesi.
- Fokus på utstyr og teknikker i ved veterinær anestesi, blant annet støttebehandling og monitorering.
- Fokus på anestesiforløpet ved spesifikke sykdomstilstander og komplikasjoner.
Undervisere på kurset er veterinærer fra enhet for anestesi sammen med annen spisset kompetanse fra NMBU Veterinærhøgskolen. I tillegg inviteres en europeisk spesialist innen veterinæranestesi og analgesi til å undervise i 3. modul.
Studiekrav
For å oppnå studiepoeng skal man gjennomføre og få godkjent tre studiekrav:
Studiekrav 1
En presentasjon i samarbeid med en annen kursdeltaker om relevant tema på 10 minutter. Man får utdelt samarbeidspartner etter hvilket tema man velger å presentere ut i fra de fastsatte alternativene. Presentasjonen holdes for de andre kursdeltakerne.
Studiekrav 2
Assistere veterinær med minimum 5 anestesier og føre journal for hver anestesi. Journalene skal føres til en høy standard og i tråd med retningslinjene i «minimumskrav til journalføring».
Studiekrav 3
Assistere veterinær med minimum 20 nye anestesier og føre journal for hver anestesi. Journalene skal føres til en høy standard og i tråd med retningslinjene i «minimumskrav til journalføring». Hvis man gjennomfører studiekrav 2 og 3 skal man ha ført minimum 25 anestesijournaler.
Eksamen
Eksamen er frivillig og avholdes i henhold til NMBUs regler. For å få studiepoeng på kurset må man bestå eksamen. Eksamen er en skriftlig prøve og avholdes på NMBU, Ås. Eksamen bedømmes med bestått/ikke bestått. Bestått eksamen, godkjente studiekrav og obligatorisk oppmøte på 80% gir 15 studiepoeng i universitetssystemet.
De som ikke avlegger eksamen, men gjennomfører kurset, vil få utstedt et kursbevis.
Faglig ansvarlig
Professor Henning Andreas Haga, PhD, Dipl. ECVAA ved Institutt for sports- og familiedyrmedisin, Veterinærhøgskolen, NMBU.
Obligatoriske forutsetninger
For å delta på kurset må du ha minimum 2 års arbeidserfaring. Du kan bli bedt om å dokumentere dette i en eventuell kontroll.
Opphold
Eventuell overnatting reserveres av kursdeltakere.
Overnatting med enkel standard:
- Studentsamskipnaden i Ås, tlf 64 96 63 00
- Bilitt Gård, 920 95 252
Aktuelle hoteller:
- Thon Hotel Ski, tlf 64 85 35 00
- Reenskaug Hotel Drøbak, 64 98 92 00
Studentsamskipnaden i Ås har noen enkle utleiehybler til leie med gåavstand til undervisningslokalene.
Thon Hotel Ski ligger sentralt i Ski, men kort avstand til tog og buss direkte til Ås.
Reenskaug Hotel ligger i Drøbak sentrum. Det kan benyttes offentlig kommunikasjon mellom Ås og Drøbak.
Kursavgiften dekker
Undervisning på 3 samlinger á tre dager. Det vil bli servert en enkel lunsj.
Avmelding
Påmelding er bindende. Avmelding etter påmeldingsfrist belastes med en avgift på kr 7 000. Ved avmelding senere enn 10 virkedager før kursstart eller ved manglende fremmøte belastes full kursavgift. Det tas forbehold om at det er nok påmeldte til at kurset kan gjennomføres.