BIO235 Bioteknologi og kjemi i næringslivet
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Emneansvarlig:Morten Nilsen
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:40
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i høstparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i høstparallellen
Om dette emnet
Emnet vil gi en introduksjon til næringslivet relevant for kjemikere og bioteknologer. Emnet vil ha hovedfokus på kvalitetskontroll, risikovurdering og ulike kjemiske og bioteknologiske prosesser, samt lovgivning/krav og dokumentasjon av prosesser og produkter.
Det skal skrives en rapport, der man velger seg en bedrift og evaluerer kvalitetssystemer og risiko som er forbundet med produkter/tjenester i denne bedriften, samt hvilke krav det er til dokumentasjon av disse. Rapporten presenteres gruppevis for de de andre studentene.
Emnet vil bidra til FNs bærekraftsmål 9 (Innovasjon og infrastruktur: Bygge solid infrastruktur, fremme inkluderende og bærekraftig industrialisering og bidra til innovasjon).
Dette lærer du
Kunnskaper
- Kunnskaper om kvalitetsstandarder og lovgivning knyttet til produksjon i næringslivet
- Kunnskaper om produktutviklingsprosesser
- Kunnskap om risikovurdering
- Kunnskap om krav til dokumentasjon
- Kunnskaper om kjemi og bioteknologi i næringslivet i Norge
Ferdigheter
- Kunne sette opp kvalitetssystem for enkle tjenester og produkter
- Være i stand til å risikovurdere produkter/prosesser
- Kunne sette opp plan for utvikling av enkle produkter
- Være i stand til å dokumentere produkter og prosesser
Generell kompetanse
- Være i stand til å jobbe i næringslivet
- Kjenne til samspillet mellom næringslivet, myndigheter og akademia
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav